Χορωδία Λαυρίου: 80 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τη μουσική

Χορωδία Λαυρίου: 80 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τη μουσική

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνει η Χορωδία του Λαυρίου το 2019. Ογδόντα χρόνια τραγουδάμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις και συναυλίες στο Λαύριο και σ’ όλη την Ελλάδα.

Στην άκρη της Αττικής Γης, σε μια πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό, η ανδρική Χορωδία Λαυρίου παραμένει μια πηγή μνήμης και δημιουργίας. Όλα αυτά τα χρόνια συνθέτουμε μέσα από τις αντιθέσεις μας, ξεπερνάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και παραμένουμε πιστοί στους σκοπούς και τους στόχους μας: να προσφέρουμε στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τα «μικρά» σύνορά της. Υπακούοντας στην κυτταρική μνήμη της προηγούμενης γενιάς των χορωδών που μας κληροδότησαν την αγάπη για το τραγούδι, την τέχνη και τον πολιτισμό, ενώνουμε τις φωνές μας και σεβόμενοι το παρελθόν επενδύουμε στο μέλλον.

Αυτό μπορεί να το δει κανείς στα τραγούδια μας. Παλιές αγαπημένες μελωδίες που τραγούδησαν οι πατεράδες μας συναντιούνται στο ρεπερτόριό μας με σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα. Κι έτσι τα τραγούδια αυτά εκφράζουν στην ουσία το χαρακτήρα της πόλης μας, εδώ που συναντιέται το παρελθόν με το μέλλον, εδώ που καθένας νιώθει τον τόπο αυτό τόπο δικό του, κι ας μη γεννήθηκε εδώ κι ας μη μεγάλωσε εδώ.

Για τους χορωδούς και τη Χορωδία Λαυρίου δεν υπάρχουν σύνορα, όπως η μουσική και ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα. Με τη συνεχή παρουσία μας σ’ όλα τα δρώμενα, κοινωνικά, θρησκευτικά, εθνικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά της πόλης μας, σηματοδοτούμε τη διαχρονική πολιτιστική προσφορά της Χορωδίας Λαυρίου.

Τραγουδάμε σήμερα, ατενίζουμε το μέλλον, αναπολούμε το παρελθόν. Δεν ξεχνάμε όσους με μεράκι και πάθος κράτησαν ζωντανή για 80 χρόνια τη χορωδία μας. Φωτισμένοι μαέστροι, υπεύθυνοι και χαρισματικοί χορωδοί, όλοι αυτοί που άφησαν το στίγμα τους, χαρακτήρισαν την εποχή που πέρασε και καθόρισαν την εποχή που έρχεται.

Τιμούμε όσους «έφυγαν» αφήνοντας πίσω τους πολύτιμη παρακαταθήκη την αγάπη για τη μουσική. Την αγάπη για την πόλη μας και τον πολιτισμό.

Εκδηλώσεις

Βίντεο