«ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ένα χρόνο μετά το θάνατό του, η Χορωδία Λαυρίου διοργάνωσε και παρουσίασε τη συναυλία «Στη γειτονιά των αγγέλων», στον υπαίθριο χώρο του τομέα σκαφών αναψυχής, δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝΗ συναυλία συνδιοργανώθηκε από την ΟΛΛ ΑΕ με την υποστήριξη του Δήμου Λαυρεωτικής, του ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ, της ΔΑΝΕΤΑΛ, της ΑΙΓΑΙΟ- ΤΕΡΛΑΚΗ ΑΦΟΙ ΑΕ και την υψηλή χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΛ ΑΕ κ. Βακόνδιος, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΛ ΑΕ κα Κουλουβράκη, οι τοπικές δημοτικές αρχές με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αδάμη, την Αντιδήμαρχο κα Αργεντίνη, την Αντιδήμαρχο κα Κανελλοπούλου, την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ-ΘΟΡΙΚΟΣ κα Βελετάκου, οι πρώην Δήμαρχοι Λαυρίου κκ Πόγκας και Παπασταυρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μαζί με τη Χορωδία συμμετείχαν ο λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού και δεκαμελής ορχήστρα μουσικής δωματίου. Τη μουσική διεύθυνση όπως και την ενορχήστρωση των μουσικών έργων είχε ο Μαέστρος Θεόδωρος Λεμπέσης. Στη συναυλία παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη μελοποιημένης ποίησης των Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Γκάτσου και Κώστα Βάρναλη. Η Συναυλία ήταν μία σύνθεση μουσικής και λόγου ανάμεσα σε ένα λαϊκό τραγουδιστή, τη Χορωδία Λαυρίου και τον ηθοποιό – αφηγητή, παρουσιάζοντας το λυρικό Μίκη Θεοδωράκη με μικρές ιστορίες του συνθέτη με τους ποιητές, γεγονότα της περιόδου αλλά και της ζωής του, άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μουσική.

Στο τέλος της παράστασης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΛ ΑΕ κ. Βακόνδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την όλη παράσταση, ιδιαίτερα όμως αναφέρθηκε στη Χορωδία Λαυρίου που είναι πάντα παρούσα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, τονίζοντας το γενικό συναίσθημα των παρευρεθέντων.

Εκδηλώσεις

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Βίντεο