Σμύρνη: Η πρώτη ελληνική χορωδία μετά από 96 έτη

Στην Σμύρνη, την μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε θρησκευτική συναυλία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής από τη Χορωδία Λαυρίου, η οποία ιδρύθηκε το 1939, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Η πρώτη παρουσία Ελληνικής χορωδίας στη Σμύρνη μετά από 96 χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τροπάρια από την υμνολογία της Εκκλησίας μας, τα οποία αποδόθηκαν μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα.

Παρευρέθηκαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Πανοσιολογιότατος Ἀρχιμανδρίτης κ.Κωνσταντίνος Συρίγος αρχιερατικός επίτροπος Λαυρεωτικής,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής κ. Μίμης Δεληγιάννης, ο τέως Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, η εκπρόσωπος από το Ελληνικό Προξενείο κα Κωνσταντίνα Καρκάνη ο πρόεδρος της Ορθοδόξου κοινότητας Σμύρνης κ.Γεώργιος Θεοδωρίδης και πλήθος πιστών απο την Σμύρνη και το Λαύριο.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, η Χορωδία Λαυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ἀπέδωσε ύμνους αυτής.

Οι φωτογραφίες είναι του κυρίου Γιώργου Γιατράκου

Εκδηλώσεις

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Βίντεο