ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΚΙΝΔΥΝΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 2 Απριλίου, η εκδήλωση με θεματική ενότητα τη «Διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης», στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής στο Λαύριο.

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής και την στήριξη της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Μ.Λ π. Μιχαήλ Λιούμης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής π. Κωνσταντίνος Συρίγος, ο Αντιπεριφειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ.Θανάσης Αυγερινός, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής, κ. Βασίλης Οικονόμου από τη Ν.Δ. και κ. Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής κ. Ιωάννης Αδάμης, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ, κ. Χάρης Ζαγουρής, η Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Ελένη Κανελλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς του Βασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής κ. Αντώνης Μώρογλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, κ. Χαράλαμπος Γαλάνης, ο Τοπικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής κ. Ευάγγελος Μπούζας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και πλήθος συμπολιτών μας.
Μετά την ομιλία του κ. Λέκκα, ακολούθησαν ερωτήσεις πρός τον κύριο καθηγητή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο και εκπροσώπους φορέων σχετικά με την οργάνωση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την πρόληψη, την προετοιμασία των υποδομών και την εκπαίδευση των φορέων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και της διαχείρισης κρίσεων, τις οποίες απάντησε και διευκρίνισε πλήρως ο κ. Καθηγητής στη συζήτηση που ακολούθησε.

Η Χορωδία Λαυρίου θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με την οργάνωση θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χάρης Συρίγος Χαράλαμπος Οικονομίδης

Εκδηλώσεις

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Βίντεο