Χορωδία Λαυρίου: 80 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τη μουσική

Χορωδία Λαυρίου: 80 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τη μουσική

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνει η Χορωδία του Λαυρίου το 2019. Ογδόντα χρόνια τραγουδάμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις και συναυλίες στο Λαύριο και σ’ όλη την Ελλάδα.

Στην άκρη της Αττικής Γης, σε μια πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό, η ανδρική Χορωδία Λαυρίου παραμένει μια πηγή μνήμης και δημιουργίας. Όλα αυτά τα χρόνια συνθέτουμε μέσα από τις αντιθέσεις μας, ξεπερνάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και παραμένουμε πιστοί στους σκοπούς και τους στόχους μας: να προσφέρουμε στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τα «μικρά» σύνορά της. Υπακούοντας στην κυτταρική μνήμη της προηγούμενης γενιάς των χορωδών που μας κληροδότησαν την αγάπη για το τραγούδι, την τέχνη και τον πολιτισμό, ενώνουμε τις φωνές μας και σεβόμενοι το παρελθόν επενδύουμε στο μέλλον.

Αυτό μπορεί να το δει κανείς στα τραγούδια μας. Παλιές αγαπημένες μελωδίες που τραγούδησαν οι πατεράδες μας συναντιούνται στο ρεπερτόριό μας με σύγχρονα τραγούδια, ελληνικά και ξένα. Κι έτσι τα τραγούδια αυτά εκφράζουν στην ουσία το χαρακτήρα της πόλης μας, εδώ που συναντιέται το παρελθόν με το μέλλον, εδώ που καθένας νιώθει τον τόπο αυτό τόπο δικό του, κι ας μη γεννήθηκε εδώ κι ας μη μεγάλωσε εδώ.

Για τους χορωδούς και τη Χορωδία Λαυρίου δεν υπάρχουν σύνορα, όπως η μουσική και ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα. Με τη συνεχή παρουσία μας σ’ όλα τα δρώμενα, κοινωνικά, θρησκευτικά, εθνικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά της πόλης μας, σηματοδοτούμε τη διαχρονική πολιτιστική προσφορά της Χορωδίας Λαυρίου.

Τραγουδάμε σήμερα, ατενίζουμε το μέλλον, αναπολούμε το παρελθόν. Δεν ξεχνάμε όσους με μεράκι και πάθος κράτησαν ζωντανή για 80 χρόνια τη χορωδία μας. Φωτισμένοι μαέστροι, υπεύθυνοι και χαρισματικοί χορωδοί, όλοι αυτοί που άφησαν το στίγμα τους, χαρακτήρισαν την εποχή που πέρασε και καθόρισαν την εποχή που έρχεται.

Τιμούμε όσους «έφυγαν» αφήνοντας πίσω τους πολύτιμη παρακαταθήκη την αγάπη για τη μουσική. Την αγάπη για την πόλη μας και τον πολιτισμό.

Εκδηλώσεις

Βίντεο

Tags

11ο Διεθνές φεστιβάλ φιλαρμονικών και χορωδιών 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ACADEMICA ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ-ΤΟ ΓΕΝΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Αρχαίο Θέατρο Θορικού ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΡΙΓΟΣ Βάσια Ζαχαροπούλου ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΡΙΚΟΥ ΘΟΡΙΚΙΑ 2018 ΘΟΡΙΚΟΣ 2018 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Με Νοσταλγία Τραγουδάμε ΟΛΛ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 2017 ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2018 ΣΜΥΡΝΗ Στα Μινόρε των fm ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ Τροπάριο Κασσιανής ΦΙΛΟΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ